150 gram gedopte tuinbonen – ½ wortel, in de lengte gehalveerd – 2 tenen knoflook – ½ middelgrote ui, in vieren – 1 takje peterselie – extra vergine olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 1 eetlepel tahin (sesampasta) – sneetjes grof stokbrood – 1 teen knoflook – pecorino
Doe de bonen, wortel, 1 teen knoflook, ui, peterselie, 1 eetlepel olijfolie, zout naar smaak en 350 ml water in een grote pan. Kook dit 10 – 15 minuten op laag vuur, tot de bonen gaar zijn. Haal met een schuimspaan de bonen uit de pan en gooi de bouillon weg. Pureer de bonen en de overgebleven teen knoflook. Voeg het citroensap, de tahin en 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met zout. Wrijf sneetjes brood in met olie en knoflook uit de knijper en rooster deze kort in de oven. Besmeer ze dik met de tuinbonenpuree, leg er een flinter pecorino op en besprenkel met balsamicosaus.