1 kilo rijpe tomaten – 1 klein uitje – 1 komkommer – 1 rode paprika – 1 teen knoflook – 2 eetlepels bruine basterdsuiker – 5 eetlepels olijfolie – 5 eetlepels rode wijnazijn – 2 eetlepels citroensap – zout en peper
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en doe in de blender. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en voeg ui e komkommer toe aan de tomaten. Voeg de knoflook uit de knijper toe. Pureer dit alles in de blender. Schenk de inhoud in een pan met dikke bodem. Voeg de olie, azijn, citroen en suiker toe, evenals zout en peper, en breng het geheel aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken en laat afkoelen. Zet de soep dan minstens 2 uur in de koelkast. Serveer met wat dille erover en zelfgemaakte croutons (bak dobbelsteentjes oud brood in een klein beetje olie in een koekenpan). Een ideaal picknickgerecht.