Spinazietaart

spinazie750 gram spinazie – 3 tenen knoflook – 1 ui – 100 gram ricotta – 150 gram mascarpone – 2 eieren – 150 gram blauwe kaas – per en zout – 1 pakje bladerdeeg (1 rond vel)

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook uit de knijper in een beetje olie. Voeg als de ui glazig is de spinazie toe en laat slinken. Snijd de blauwe kaas in blokjes. Meng de mascarpone, ricotta en eieren in een kom, voeg zout en peper toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en leg het vel bladerdeeg hierin. Laat de randen overhangen. Laat de spinazie iets uitlekken en leg dan op het bladerdeeg. Verdeel de blokjes blauwe kass erover en giet het eimengsel erover. Leg de overhangende randen over de taart, zodat het midden onbedekt blijft. Zet ongeveer 20-25 minuten in een oven van 200 graden.