Lasagna van herfstraapjes en paddenstoelen

herfstraapjes8 herfstraapjes – bouillonblokje – 300 gram bospaddestoelen  (girolles grises, cantharellen of trompettes de mort) – 1 sjalot – room – boter – peper – theelepel za’atar – tijm – 8 lasagnevellen – 1 bolletje mozzarella – geraspte kaas

Schil de herfstraapjes, snijd ze in blokjes en bak ze even aan in olie. Ris wat tijmblaadjes van een takje erboven. Voeg dan water en bouillon toe en kook ze gaar. Pureer, breng op smaak met peper en za’atar en voeg een scheutje room toe. Bak de gesnipperde sjalot en voeg de paddenstoelen toe, bak 15-20 minuten tot al het vocht verdampt is. Kook de lasagnevellen in ruim water en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Pureer de paddenstoelen grof en meng met de raapjespuree. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk een bodempje room in een ovenschaal. Besmeer de lasagnavellen met een laagje raapjes-paddenstoelenpuree, rol zo strak mogelijk op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Schenk er nog wat room over, beleg met plakken mozzarella, bestrooi met kaas en zet de schaal en half uur in de oven, zodat de kaas mooi gegratineerd is.