Vier vellen bladerdeeg – 200 gram zachte geitenkaas -150 gram peultjes – 180 gram sugar snaps – 200 gram doperwten – 15 gram peterselie (alleen blad, niet de stelen) – handvol muntbaadjes – 1 eetlepel geraspte limoenschil – 2 eetlepels limoensap – 1 eetlepel mosterd – olijfolie – parmezaanse kaas
Pureer in de keukenmachine de peterselie, muntblaadjes, limoenrasp en limoensap, mosterd en 50 ml olie. Zet apart. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven op 200 graden. Steek 4 rondjes uit de vellen bladerdeeg (doornsee ongeveer 10-12 cm). Smeer ze in met geitenkaas en bak ze 15 minuten in de oven. Blancheer de peultjes, sugar snaps en doperwten gedurende 1-2 minuten tot ze beetgaar zijn. (in de zomer kun je deze groenten vervangen door sperziebonen, snijbonen en doperwten). Giet ze af en schep de helft van de peterseliesaus erdoor. Leg op elk bord een taartje, verdeel de groenten erover en schaaf er wat parmezaan over. Serveer de rest van de peterseliesaus erbij.