Limoenboter : 100 gram boter – geraspte schil van 1 limoen – 1 ½ eetl. limoensap -1/4 theel. zout – ½ theel. Peper – 1 eetl. fijngesneden koriander – ½ teen knoflook uit de knijper. – snufje chilipoeder. Pannenkoekjes : 250 gram snijbiet (blad) – 110 gram bakmeel – 1 eetl. bakpoeder – 1 ei – 50 gram gesmolten boter – 1 theel. komijnzaad – ½ theel. zout – 1 ½ dl. melk – 6 bosuitjes in dunne ringetjes – 1 eiwit – olijfolie
Roer voor de limoenboter de boter (op kamertemperatuur) de boter zacht en romig. Roer de overige ingredienten erdoor. Vorm een rol van de boter en leg op een stuk plasticfolie, draai de uiteinden dicht en laat de rol opstijven in de koelkast. Was de snijbiet, verwijder de stelen en laat het blad met aanhangend water in een pan slinken. Stort in een vergiet, druk het vocht er uit en hak grof. Doe in een mengkom het bakmeel met bakpoeder, ei, boter, zout, komijn. Klop de melk erdoor tot het een glad mengsel is. Roer er de bosui, chilipeper en de gehakte snijbiet door. Klop het eiwit schuimig en roer vorzichtig door het beslag. Giet wat olie in een koekenpan en schep voor elk pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan. Druk iets plat (ong. 7 cm doorsnee). Bak aan elke kant 2 minuten tot de pannenkoekjes goudbruin zijn. Schep per persoon 3 pannnenkoekjes op een voorverwarmd bord en leg er een plakje limoenboter op. Serveer met een gemengde salade met gebakken kaas, bijv haloumi of geitenkaas.
Naar een recept van Yotam Ottolenghi